Om Föreningen

Historia

Föreningen byggdes 1986 mitt i det glada 80-talet då byggpriserna gick i höjden och alla trodde att fastighetsvärden var sådant som bara kunde gå uppåt.
Hälften av medlemmarna fick anvisning om bostadsrätterna via bostadsförmedlingen i Tyresö Kommun. Andra hälften via HSB´s bosparkö.

Föreningens omfattning

Föreningen omfattar 124 bostadsrättslägenheter, 39 garage, 60 parkeringsplatser, 4 lokaler och ett fastighetsförråd.

Kommunikationer

Buss 872 tar till Gullmarsplan ca 20 minuter. Buss 812 till Centralstationen tar ca 25 minuter. Övriga bussar är 824 till Handenterminalen samt 491 (nattbuss till Slussen via Älta).

Källsortering

I Brf Trädgården källsorterar vi våra sopor och har därför inga sopnedkast i portarna. I stället har vi två miljörum i området med sortering för papper, wellpapp och restavfall.

Tvättstugor, Fritidslokaler och Skyddsrum

Tvättstugorna ligger i sex separata byggnader inom området. Varje tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp, tvättbänk och kallmangel.
På Kanelgränd 51 har vi en gemensamhetslokal på 119 m2 med bastu och gym. I källaren på Kanelgränd 51 och 22 finns också skyddsrummen med 300 platser

Trafik och Parkering

Infarten till området sker från Farmarstigen. De 90 parkeringsplatserna, varav 39 garage, är avskärmade från lekplatserna, gångvägarna och entréerna till husen.
Du anmäler ditt intresse för hyra av parkeringsplats eller garage genom att maila till servicecenter.stockholm@hsb.se eller ringa till 010-442 10 00 som förmedlar dessa i turordning.